Wind- & regenupdate provincie Antwerpen!

Wind- & regenupdate provincie Antwerpen!

HET WEER – 💨☔ (05:30 uur) Goedemorgen Zoersel & omstreken! In de loop van de nachtperiode is de wind krachtiger geworden op nadering van een actief koufront dat onze provinciegrenzen reeds bereikt heeft.

Het eerstvolgende uur kan het er met andere woorden goed uitvallen met windvlagen die tot 90 km/h kunnen pieken. Bij zulke windstoten, is de kans op windschade dan ook reëel. Na de passage van dit koufront, zal het tijdelijk rustiger en droger worden bij maxima deze namiddag van zo’n +8 graden. De wind blijft heel de dag vandaag goed doorwaaien met windsnelheden tot 60 km/h uit het zuidwesten.

Via onze website www.weerstationzoersel.be kan u makkelijk de actuele situatie mee opvolgen voor de provincie Antwerpen. Vanaf vanavond mogen we opnieuw een redelijk actieve regenzone vanuit het zuiden verwachten. De windstoten kunnen vanaf 18 uur dan ook opnieuw oplopen tot 80 km/h. Pas na middernacht zal deze neerslagzone onze regio’s verlaten.

Afhankelijk van de intensiteit van de neerslag, kunnen er zelfs wat smeltende sneeuwvlokken (vooral na middernacht dan) gespot worden gezien het vanaf komende nacht weer wat kouder zal worden. De daaropvolgende nachten tot na het weekend zal het ’s nachts tijdelijk licht gaan vriezen. Overdag halen we dan maxima van +4 graden.Vanaf vrijdag mogen we iets drogere condities verwachten waarbij vooral de wind in kracht zal afnemen. Met momenten kan het nog wel goed waaien, al zullen de felle kantjes er (tijdelijk?) uitgaan.

Het lijkt momenteel en de komende dagen dus eerder op herfstweer, dan dat er winterweer in het vooruitzicht is! 😉 Tegen de tweede helft van volgende week lijken de wind- en regenkansen weer te stijgen, en mogen we waarschijnlijk weer wat warmere temperaturen verwachten.

Wees voorzichtig buiten tijdens de felste wind- en regenvlagen!www.weerstationzoersel.be