Winterwandelen aan Zevenbergen

Winterwandelen aan Zevenbergen

RANST – Iedere winter kan je dankzij het Land van Playsantiën wandelen in onze regio. Aanstaande zondag is het de beurt aan Ranst. Starten doe je aan het OKRA-lokaal in de Valkenlaan.

Tijdens deze wandeling van 8.5 km op maat van echte natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen bewonder je het bezinnings- en ontmoetingscentrum ‘Hof Zevenbergen’. Dit 18de eeuwse kasteel in rococostijl kent een lange geschiedenis en is sinds 1977 in het beheer van vzw Hof Zevenbergen.

Onderweg kan je met al je zintuigen genieten in het prachtige Zevenbergenbos. Het bos lijkt schijnbaar nog in winterrust, maar met een beetje geluk zie je een goudhaantje, mezensoorten of een schichtige ijsvogel met zijn opvallende kleuren.

Na de boswandeling loop je over het domein van dienstverleningscentrum Zevenbergen. Zij begeleiden kinderen en volwassenen met een complexe, meervoudige handicap. Je kan proeven van een heerlijk geurend pompoensoepje. De pompoenen zijn gekweekt in de volkstuintjes op het domein met bewoners van DVC Zevenbergen en vrijwilligers uit de buurt. De kinderen kunnen heerlijk vertoeven in de kinderboerderij.

Stevig schoeisel is aangeraden. Honden zijn buiten toegelaten aan de leiband. De honden zijn binnen niet toegelaten.
Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven, tenzij je na de wandeling van een driegangenmenu wil genieten.

Praktisch:
Vertrek? Valkenlaan 1, Ranst
Wanneer? Zondag 28 januari, vrij vertrek tussen 13.00 en 15.00 uur.
Prijs? 5 euro
Meer info? https://landvanplaysantien.be/2017/11/29/winterwandelen/