Zomerbib opent zaterdag feestelijk

Zomerbib opent zaterdag feestelijk

RANST – Vanaf deze zomer kan je voor het eerst kennis maken met de zomerbibliotheek. De jeugddienst van de gemeente en de bib werkten samen het nieuwe initiatief uit. Nu zaterdag 7 juli om 11 uur is er een feestelijke opening.

De bib hoopt dat er heel wat mensen op deze plek een boekje komt lezen. “We willen een ontmoetingsplaats creëeren voor klein en groot, jong en oud. De parking voor de bib in Ranst richtten we zo in dat er plaats is om te lezen, om te spelen, om te picknicken, om een voorstelling bij te wonen, enz. Bedoeling is om de openbare ruimte ‘recreatief’ in te kleden gedurende 6 weken,” zegt de gemeente Ranst.

Gezellig hoekje
“Op de parking worden er kunstgras, grote struiken in potten, boompjes en dergelijke geplaatst om het geheel een gezellige aanblik te geven. Er zullen grote picknicktafels, parasols en zandbakjes voorzien worden. Kinderen en volwassen kunnen er ook tafeltennissen.”

Iedereen is welkom. De zomerbib is dagelijks open tot 20:30 uur en dit vanaf zaterdag(voormiddag) 6 juli 2019 tot en met woensdag(namiddag) 18 augustus 2019.