Zwart kruispunt Mollentstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Zwart kruispunt Mollentstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

BROECHEM – Omwille van de gevaarlijke verkeerssituatie aan het kruispunt van de Nijlensesteenweg met de Oostmalsesteenweg (N14) en de Mollentstraat, heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om het kruispunt af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Fietsers en voetgangers blijven uiteraard toegankelijk in de twee richtingen. De afsluiting zal plaatsvinden vanaf maandag 8 april.

Het afsluiten van de Mollentstraat werd door het vorige bestuur steeds tegengehouden. “Dit is een tijdelijke maatregeling in afwachting van de definitieve knip die door Agentschap Wegen en Verkeer zal gerealiseerd worden bij de herinrichting van het gevaarlijke kruispunt,” klinkt het bij het schepencollege.

“De administratie van het Vlaams Gewest en AWV steunt deze beslissing van de gemeente om dit nu al te doen.”

Het kruispunt afsluiten komt er vooral op de vraag van de meerderheid van de bewoners. De straat is sinds vorig jaar een fietsstraat en enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Toch waren er heel wat automobilisten die de weg namen om het kruispunt Lammerenberg te ontwijken en zelfs overtredingen te begaan richting Nijlen.